Bujor Bogdan Teodoriu s-a stins fulgerător din viață.

Comunitatea Fundației Centrul Român pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii este cuprinsă de profundă tristețe pentru dispariția dintre noi a celui care ne-a adus împreună, ne-a fost mentor devotat și prieten fidel.

Personalitate vizionară de forță, Bujor Bogdan Teodoriu a lucrat fără odihnă pentru modernizarea României. Din poziția de Membru al Parlamentului, șef al departamentului pentru reformă economică și integrare europeană, ministru al cercetării, adjunct al ministrului finanțelor, consilier prezidențial și membru al consiliului concurentei, el a contribuit hotărâtor, în puncte cheie, la edificarea statului democratic și la progresul țării. A iubit oamenii și a crezut în libertate.

Bine ai venit pe website-ul CRIMM!

Suntem o organizaţie non-profit expert. La CRIMM găseşti un sprijin, un profesionist, un prieten!
Sperăm să devii un partener, un client sau un donator fidel.

Te putem sprijini!
În acest scop, este indicat să ne cunoşti.
Mai întîi, citeşte această pagină. Apoi, te rugăm să analizezi şi paginile care descriu proiectele noastre (experienţa). Am gestionat milioane de euro prin proiecte finanţate de UE; poate vei constata că ai şi alte nevoi decât cele pe care deja le-ai identificat.

Oricine poate beneficia de serviciile şi expertiza CRIMM!
Noi credem că evoluăm spre o lume tot mai globalizată care trebuie să fie şi tot mai eficientă, mai coezivă, mai democratică şi mai solidară cu cei de azi şi cu cei de mâine.
Deci, de CRIMM pot beneficia nu doar IMM-urile, asociaţiile acestora sau reprezentanţii comunităţii de afaceri. Pot beneficia şi autorităţi publice şi cercetători şi asociaţii profesionale şi persoane defavorizate şi organizaţii de mediu, mass-media ş.a.

În principal, îţi putem fi utili prin:

Nr.Domeniul de expertiză al CRIMMForme de sprijin şi informaţii
1

Peste 15 ani de experienţă în conducerea de proiecte/programe finanţate de UE

(aplicarea ciclului de conducere a proiectului/ programului)

 • Te ajutăm:

  - să-ţi defineşti mai bine şi să scrii propunerea de proiect (sau de plan de afaceri) în vederea finanţării
  - să-ţi implementezi proiectul (din punct de vedere tehnic şi financiar)

 • Trebuie să ştii că Fundaţia CRIMM:

  - este primul dintre ONG-urile din România care a condus un program Phare RO (National) şi anume Programul Phare RO 9207-Dezvoltarea Sectorului de IMM în România/ 1993-1995/ 10 Mil. ECUs (care a fost şi primul dintre Programele Phare din România destinate dezvoltării IMM)
  - a condus primul Program pentru sprijinirea cu ajutoare financiare nerambursabile a înfiinţării de IMM din România, care a fost complet finanţat de la bugetul de stat

2Sprijin pentru finanţarea IMM
 • Te ajutăm:

  - să-ţi găseşti surse de finanţare pentru a realiza un montaj financiar adecvat nevoilor tale

3

CeRIn/Centrul Releu pentru Inovare

(între IMM şi cercetare)

-TTT/Transfer Tehnologic Transnaţional-

 • Din 1998, CRIMM este membru al Reţelei europene Innovation Relay Centre (IRC) care, din 2007, prin comasare, a devenit Reţeaua EEN (Enterprise Europe Network) – cea mai mare Reţea pentru sprijinirea întreprinderii din UE;

 • Deci, contactează-ne:

  - dacă eşti întreprindere şi vrei să achiziţionezi o tehnologie nouă (rezultată din activitate de cercetare-dezvoltare)
  - dacă eşti cercetător şi ai o tehnologie nouă pe care vrei s-o dezvolţi sau s-o vinzi
  - dacă ai nevoie de audit tehnologic
  - dacă ai nevoie de alte servicii pentru întreprindere (consultanţă, căutare de partener etc)

4Sprijin pentru proiecte de dezvoltare locală şi regională precum şi de includere socială şi de dialog social
 • Trebuie să ştii că:

  - Prin parteneriate cu autorităţi şi comunităţi locale, CRIMM a înfiinţat şi dezvoltat peste 12 organizaţii neguvernamentale cu expertiză în dezvoltarea locală şi a IMM (în tot atîtea judeţe) şi a implementat proiecte în aproape toate judeţele ţării

5 Dezvoltarea Resurselor Umane (Cursuri, inclusiv de e-learning)
şi
Construcţie Instituţională
 • Trebuie să ştii că:

  - Proiectul “e-Business/ e-Training pentru IMM -contribuţie la îmbunătăţirea educaţiei şi la crearea de noi locuri de munca (Acronim: Euro@sm.e.business)” – proiect finanţat prin programul Leonardo da Vinci al UE cu suma de 371.983 euro şi implementat de un consortiu condus de CRIMM care a reunit organizaţii din 7 state UE - a fost distins cu medalia Comenius Edu Media 2006, de către Societatea Europeană pentru Educaţie şi Comunicare pentru materialele multimedia de e-learning produse în cadrul acestuia

6

Studii şi sprijin pentru Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică

 • Te ajutăm:

  - Să elaborezi studii de cercetare primară şi secundară (inclusiv în teren)
  - Să participi la Programul Cadru pentru Cercetare, Dezvoltare Tehnologică şi Activităţi de Demonstrare al UE

 • Trebuie să ştii că:

  - Prin Programul Cadru pentru Cercetare al UE se pot finanţa şi proiecte de Cercetare-Dezvoltare pentru IMM-uriMenţiuni pentru posibilii clienţi sau parteneri:

 • Noi suntem serioşi şi muncitori. Numai aşa, în timp, am ajuns a fi respectaţi. Trebuie să fim foarte clari în relaţia noastră:

  - Fundaţia CRIMM nu „aranjează” finanţări prin utilizarea de mecanisme netransparente (deci, nu ne căuta dacă ai un astfel de scop; îţi vei pierde timpul iar noi vom fi puşi în situaţia jenantă de a refuza un client/ partener)
  - Fundaţia CRIMM participă la apeluri de propuneri de proiecte/ apeluri de ofertă avînd orientarea strategică de a crea parteneriate, în acest scop; ca urmare, posibilii parteneri trebuie să ştie că Fundaţia CRIMM acordă importanţă deosebită manifestării comportamentului de parteneriat în care se respectă principiile protejării proprietăţii intelectuale între parteneri

Îţi mulţumim pentru vizită!